Routebeschrijving naar de Vuurplaats
Keizerfazant 46, 1704 WL te Heerhugowaard

Met de fiets
De Vuurplaats ligt vrij dicht bij de Middenweg, een eeuwenoud pad door de polder Heerhugowaard. Aan de zuid-westzijde van Heerhugowaard is deze weg eenvoudig te herkennen aan de hoge bomen aan weerzijden ervan. Waar de Reuzenpandasingel uitkomt op de Middenweg bevindt zich de wijk Butterhuizen. Fietsend vanaf deze rotonde de Reuzenpandasingel op is de Keizerfazant de tweede straat links. Deze rijd je in en je volgt de Keizerfazant naar rechts. Je ziet het gebouw van de Vuurplaats nu aan je linkerhand. Fiets langs de huisartsenpraktijk (nummer 80) en bel aan op nummer 46. Je fiets kun je links van de voordeur parkeren.

Met de fiets vanaf Alkmaar
Alkmaar en Heerhugowaard worden gescheiden door diverse kanalen. Voor de fietser uit Alkmaar richting de Vuurplaats zijn er drie handige plekken om deze over te steken.

1. Vanuit het zuiden kan dat vanuit Oudorp via het kippenbruggetje over de Schermerringvaart (rijd op de Saturnusstraat het fietspad op dat tegenover ’t Wuiver ligt). Rijd de Schermerdijk af en volg de bordjes richting Heerhugowaard. Je komt op de Middenweg, zie hierboven.

2. Vanuit het centrum van Alkmaar kun je via de Nollenweg de Heerhugowaardse ringvaart oversteken. Volg het fietspad rechtdoor tot je bij een fietstunnel komt. Neem deze tunnel en sla daarna direct rechtsaf en aan het einde van dit fietspad ga je links. Je bent nu op de Middenweg, zie hierboven.

3. Vanuit Alkmaar Noord en vanuit Sint Pancras kun je via de spoorbrug over de Heerhugowaardse ringvaart. Fietsers uit Sint Pancras moeten daarna meteen onder het spoor door fietsen. Neem meteen na de spoorbrug het Ashok Bhalotra Pad en fiets via de Ashok Bhalotrabrug over de N242, langs een bouwmarkt en een winkel voor consumentenelectronica naar de stoplichten toe. Steek deze kruising recht over en je komt op de Reuzenpandasingel, die door de wijk heen slingert tot aan de Middenweg. De zesde zijstraat rechts is de Keizerfazant. Deze rijd je in en je volgt de Keizerfazant naar rechts. Je ziet het gebouw van de Vuurplaats nu aan je linkerhand. Fiets langs de huisartsenpraktijk (nummer 80) en bel aan op nummer 46. Je fiets kun je links van de voordeur parkeren.

Wat de bewegwijzering betreft: er ligt geen fietsknooppunt dicht bij de Vuurplaats. Een handig hulpmiddel is de fietsrouteplanner van de Fietsersbond.


Openbaar vervoer
Ga met de trein naar Alkmaar en neem daar bus 160 naar Heerhugowaard. Je stapt uit op halte Butterhuizen. Loop de weg terug, voorbij de rotonde. Loop vr langs de supermarkt en sla daarna linksaf (Roze Flamingo). Blijf op de stoep aan de linkerkant van de weg. Na enkele tientallen meters sla je rechtsaf (nog steeds Roze Flamingo). Je loopt nu toe op de Keizerfazant. Sla daar linksaf en volg deze weg naar rechts. Je ziet het gebouw van de Vuurplaats aan je linkerhand. Loop een stukje voorbij de huisartsenpraktijk (nummer 80) en bel aan op nummer 46.

Vanaf treinstation Heerhugowaard neem je eerst bus 6 richting Bergen en stap je binnen Heerhugowaard (halte Rivierenwijk) over op lijn 160 richting Alkmaar. Stap ook nu weer uit op de halte Butterhuizen en volg de hierboven beschreven route (loop een stukje terug om aan de voorkant van de supermarkt te komen).


Met de auto vanuit het zuiden
Komend van de A9 vanaf Amsterdam/Haarlem rijd je richting Alkmaar. Volg dan Heerhugowaard (N242). De afslag Heerhugowaard-Zuid voorbijrijden. Blijf op de rechterbaan en volg de weg naar rechts van de N242 af, afslag Heerhugowaard/Obdam. Bij het eerstvolgende stoplicht rechtsaf (Butterhuizen). Je komt op de Reuzenpandasingel, die door de wijk heen slingert. De zesde zijstraat rechts is de Keizerfazant. Deze rij je in en je rijdt rechtdoor tot je op het ronde parkeerterreintje komt. De Vuurplaats ligt aan de rechterkant van dit parkeerterreintje. Loop om de Vuurplaats heen met het gebouw aan je linkerhand, langs de huisartsenpraktijk (nummer 80) en bel aan op nummer 46.

Met de auto vanuit het noorden
Volg de N242; neem de eerste afslag Heerhugowaard. Je rijdt op de Zuidtangent en kruist het spoor. De eerste grote weg die je tegenkomt is de Westtangent. Sla hier rechtsaf en volg deze. Bij het tweede stoplicht sla je linksaf en kom je op de Reuzenpandasingel, die door de wijk heen slingert. De zesde zijstraat rechts is de Keizerfazant. Deze rij je in en je rijdt rechtdoor tot je op het ronde parkeerterreintje komt. De Vuurplaats ligt aan de rechterkant van dit parkeerterreintje. Loop om de Vuurplaats heen met het gebouw aan je linkerhand, langs de huisartsenpraktijk (nummer 80) en bel aan op nummer 46.