Kennismaking

Voor mensen die geïnteresseerd zijn om in de Vuurplaats te komen wonen is er een kennismakingsprocedure. Tijdens deze procedure wordt uitgebreid aandacht besteed aan het wederzijds kennismaken, zodat je erachter kunt komen of de Vuurplaats bij je past en of je bij de Vuurplaats past.


Mocht je interesse hebben om in de Vuurplaats te wonen, dan is er aan het begin van het jaar en na de zomer de mogelijkheid om rondgeleid te worden door de gemeenschappelijke ruimten, de tuin en een aantal woonhuizen. Ook zullen enkele bewoners vertelen hoe we hier samenleven. Als je ons een e-mail stuurt dan houden we je op de hoogte van de data dat de rondleidingen plaats vinden.

De tweede stap is een brief met je persoonlijke gegevens en de motivatie om in de Vuurplaats te komen wonen. Wat verwacht je van de groep, en wat kunnen wij van jou verwachten ? Op deze manier kunnen we alle bewoners het beste van je interesse op de hoogte brengen.

Nadat de bewoners de brief hebben gelezen, volgt een ontmoeting met de groep. Vaak worden voor zo’n bijeenkomst meerdere kandidaten uitgenodigd. In deze bijeenkomst stellen de bewoners zich voor en vertellen kort hoe het voor hun is om in de groep te wonen. De bewoners horen graag wat je wil bijdragen aan de groep en wat je visie op samenwonen is.

“Klikt het” met de bewoners, dan wordt een mentor/mentrix gekozen en volgt een proeftijd van minimaal twee maanden. De mentor/mentrix is de vraagbaak over de gang van zaken in de groep, de regels en de gewoonten en zorgt voor de uitnodigingen voor groepsactiviteiten zoals vergaderingen, maaltijden, praatavonden etc.

Na deze twee maanden wordt er gekeken of er voldoende contact is geweest of dat de proeftijd verlengd moet worden. Zo kunnen we elkaar goed leren kennen. Op deze manier kunnen zowel de kandidaat als de groepsleden een zorgvuldige beslissing nemen.


Na de proeftijd wordt besloten of iemand aspirantlid wordt. De kandidaat wordt gevraagd of hij of zij lid wil worden van onze vereniging de Vuurplaats en de leden van de vereniging (dit zijn de bewoners) of zij ermee akkoord gaan dat de kandidaat lid wordt. Als kandidaat en vereniging allebei verder willen, wordt de kandidaat aspirantlid van de vereniging. Dit houdt in dat men in aanmerking kan komen voor een passende vrijkomende woning.


Wanneer er een woning vrijkomt wordt gekeken welke bewoners of aspirantleden in aanmerking komen voor de woning en wordt hier een keuze uit gemaakt.

Mocht je meer over de kennismakingsprocedure willen weten of een rondleiding dan kan je contact opnemen met het kandidatencontact.

Gezien de huidige groepssamenstelling gaat onze voorkeur op dit moment uit naar personen onder de 40 jaar.
Maar iedereen is welkom om kennis te komen maken!

egelbinnenstraat2ekamerzithoek