Gebouw & Ligging
Gebouw
De Vuurplaats bestaat uit 14 huurwoningen met 2, 3, 4 of  5 kamers. Elke woning heeft een woonkamer, keuken en badkamer. Het gebouw heeft twee woonlagen. De bovenwoningen liggen aan een groot dakterras met een picknicktafel en planten. De voordeuren van de benedenwoningen liggen aan een binnenstraat en hebben een achterdeur naar de gemeenschappelijke tuin.
De woningen zijn eigendom van woningbouwstichting Woonwaard. Bewoners hebben een huurcontract met deze woningstichting. De woningen zijn zowel toegankelijk voor mensen met een hoog als met een laag inkomen. De huren liggen in 2012 tussen € 520 en € 675 per maand, afhankelijk van de grootte van de woning. Voor mensen met lage inkomens is huurtoeslag mogelijk, voor mensen met hoge inkomens rekent Woonwaard een hogere, marktconforme huur.
Naast de huur betalen alle bewoners nog contributie en wat andere verenigingskosten.

Voor gezamenlijk gebruik is er een grote huiskamer met keuken, de "Tweede Kamer". Verder is er een activiteitenruimte, een hobbyruimte, een wasmachineruimte, twee overdekte fietsenstallingen, een kleine berging en een voorraadruimte.

2ekamerhobbyruimtedakterras

Kantoor

Vanuit de doelstelling wonen en werken is er in het gebouw ook een kantoorruimte. Deze kan door een of meerdere bewoners gehuurd worden van de vereniging.

Tuin
De hele zomer biedt de tuin heerlijke groente en fruit die bestemd zijn voor gezamenlijk gebruik. De gemeenschappelijke tuin ligt op het zuiden, is ± 1500 m2 groot en bestaat uit een biologische moestuin (300 m2), een eiland, twee schommels, een terras, (fruit)bomen, bloementuinen en een vuurplaats.

spinslootappel

Ligging
Heerhugowaard is een plaats met ruim 50.000 inwoners. De Vuurplaats is gelegen aan een park in de woonwijk Butterhuizen. Speelgelegenheid voor de grote en kleine jeugd is om de hoek. Het grote overdekte winkelcentrum, met o.a. een natuurvoedingswinkel is met de fiets in 10 minuten bereikbaar. Een supermarkt en bushalte zijn op loopafstand. Alkmaar ligt op fietsafstand, ongeveer 8 km. In Heerhugowaard en Alkmaar zijn diverse scholen. Tevens heeft Heerhugowaard een treinstation, een interliner-verbinding richting Friesland, en zijn er busverbindingen met Alkmaar en Bergen. Op twintig minuten loopafstand ligt het Strand van Luna met een recreatieplas.