Welkom bij
De Vuurplaats


Mens- en Milieuvriendelijk Wonen en Werken

Heerhugowaard


voorkantachtertuin

Woning vrij in woongroep de Vuurplaats
Voor een vrijkomende woning in de Vuurplaats zoeken we een gezin met één of meerdere kinderen.
U P D A T E : Er vindt een extra rondleiding plaats voor belangstellenden: op vrijdag 27 januari 2017, aanvang 14:00 uur. Hierbij wordt ook de verdere procedure uitgelegd. Van te voren aanmelden per e-mail is fijn, maar niet verplicht.

Hoe is het om in de Vuurplaats te wonen?
Op dit moment woont er een divers samengestelde groep mensen, verdeeld over de 14 woningen in het gebouw. Verantwoordelijkheden worden gedeeld. In de gemeenschappelijke ruimtes en de (moes)tuin zijn er mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te inspireren, koffie te drinken, te eten, film te kijken, een vuurtje te maken of om spelletjes te doen en te klussen. Er is ruimte voor zowel samenzijn als op jezelf zijn. Mens- en milieuvriendelijkheid is het uitgangspunt voor het wonen in de Vuurplaats.

De Vuurplaats opende haar deuren op zaterdag 21 mei 2016 (GemeenschappelijkWonenDag)
Op zaterdag 21 mei 2016 vond de jaarlijkse Europese GemeenschappelijkWonenDag plaats, waarop woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Finland de deuren open zetten. Ook MW2 de Vuurplaats deed mee!

Wat is de Vuurplaats?
De Vuurplaats is een Centraal Wonen project waar de bewoners méér dan goede buren voor elkaar zijn. Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk werkt, kom dan een keer op bezoek! We geven rondleidingen om te laten zien hoe we hier met elkaar wonen. We zijn altijd op zoek naar geïnteresseerden die hier misschien willen komen wonen.
Als je ons een e-mail stuurt dan houden we je op de hoogte van de data dat de rondleidingen plaats vinden. Ook kun je op de hoogte blijven door de Vuurplaats te volgen op Twitter (@de_vuurplaats) en Facebook (devuurplaats).

Cursusruimte
De Vuurplaats verhuurt een ruimte (ca 30 m2) voor activiteiten die aansluiten bij onze uitgangspunten. Medio 2015 zijn er de o.a. de volgende cursussen: Yoga, Mindfulness, Muziek op Schoot voor kinderen van 0-4 jaar, Do-In lessen en Klankconcerten. Zie voor meer informatie de cursusruimte pagina