Welkom bij
De Vuurplaats


Mens- en Milieuvriendelijk Wonen en Werken

Heerhugowaard


voorkantachtertuin

Rondleidingen in woongroep de Vuurplaats: alleen op afspraak
Wegens het beleid rondom corona hebben de Vuurplaatsers afgesproken om enkel in kleine groepen, op afspraak, rondleidingen te geven. Er is dan ook ruimte voor het stellen van vragen. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail om een afspraak te maken. Op deze website kun je je ook al inlezen, zie het menu aan de linkerzijde.

Hoe is het om in de Vuurplaats te wonen?
Op dit moment woont er een divers samengestelde groep mensen, verdeeld over de 14 woningen in het gebouw. Verantwoordelijkheden worden gedeeld. In de gemeenschappelijke ruimtes en de (moes)tuin zijn er mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te inspireren, koffie te drinken, te eten, film te kijken, een vuurtje te maken of om spelletjes te doen en te klussen. Er is ruimte voor zowel samenzijn als op jezelf zijn. Mens- en milieuvriendelijkheid is het uitgangspunt voor het wonen in de Vuurplaats.

Wat is de Vuurplaats?
De Vuurplaats is een Centraal Wonen project waar de bewoners méér dan goede buren voor elkaar zijn. Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk werkt, kom dan een keer op bezoek! We geven rondleidingen om te laten zien hoe we hier met elkaar wonen. We zijn altijd op zoek naar geïnteresseerden die hier misschien willen komen wonen.
Als je ons een e-mail stuurt dan houden we je op de hoogte van de data dat de rondleidingen plaats vinden. Ook kun je op de hoogte blijven door de Vuurplaats te volgen op Twitter (@de_vuurplaats) en Facebook (devuurplaats).

Cursusruimte
De Vuurplaats verhuurt een ruimte (ca 30 m2) voor activiteiten die aansluiten bij onze uitgangspunten. Zie voor meer informatie de cursusruimte pagina